![]() |
Yoğurt Çorbası Tarifi |
Bir Buçuk Su Bardağı Dövme Buğday
Bir Su Bardağı Nohut
Sosu için
3 kase Yoğurt,
Su, Nane, Tuz
YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI
Dövmelik buğdayı geceden sıcak suda ıslatın nohutuda aynı şekilde sıcak suda bekletin sabah sularını süzüp iyice durulayın ayrı ayrı haşlanmak için tencerelere aktarın. Üzerini örtecek kadar su ile doldurun kaynatın ve iyice haşlanana kadar haşlayın.
Haşlama işlemi bittikten sonra kendi sularında biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzgeç ile süzüp büyük bir kaseye boşaltın nohut ve buğdayı üzerine tuz yoğurdu ilave edin üzerine 3 bardak su dökün iyice karıştırın tuzunu kendiniz ayarlayın eksik fazla sizin el lezzetinize kalmış.
En son bir tutam naneyi iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyıp ilave edip karıştırın afiyet olsun hafif ve protein içeren soğuk bir çorba afiyet olsun. Yemek öncesi sonrası hatta atıştırmalık ideal bir tarif afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder